Ülkemizde Elektrikli Araç Satış Rakamları Belli Oldu

Ülkemizde Elektrikli Araç Satış Rakamları Belli Oldu

Ülkemizde elektrikli araç satışı son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı. Günümüzde bazı şehirlerde yoğunlaşan elektrikli otomobiller araçlar 5 bin gibi bir rakama ulaştı

Son iki senedir elektrikli otomobil satışları artış gösterse de Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, yılın ilk altı ayında elektrikli otomobil satışları yüzde 415 gibi rekor seviyede artış gösterdi. Rakamsal olarak da 891 adete çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ülkemiz, dünya çapında bir moda haline gelen elektrikli araçlara ayak uydurdu. Son iki yıldır elektrikli otomobil satışları artış gösterse de Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, yılın ilk altı ayında elektrikli otomobil satışları yüzde 415 gibi rekor seviyede artış göstererek 891 adete çıktı. Elektriklilerin pazar payı yüzde 0.3 yükseldi ve 2020'nin aynı döneminde 173 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Elektrikli otomobillerin payı yüzde 0.1 seviyesinde olsa da ülkemizde elektrikli otomobil segmentinde en çok satan model 234 adetle Porsche Taycan olarak kayıtlara geçti.

Onu 175 adetle Renault Zoe, 155 adetle Mercedes-Benz EQC, 144 adetle BMW iX3, 140 adetle MG ZV modelleri takip etti. Elektrikli otomobil pazarına yeni giriş yapan Çinli DFSK ise 17 adet elektrikli otomobil sattı. Pazarda Distribütörler dışında yurtdışından ithal edilip satılan elektrikli otomobiller de yer alıyor. Bu araçlar hesaba katıldığı zaman ülkemizde satılan elektrikli otomobil sayısının daha fazla olduğunu söylemem gerekiyor.

5 Bin Otomobil Asfalta İndi

E-Garaj kurucu ortağı Ahmet Faruk Usta'nın sözleri 2021'in ilk altı ayında 1200 elektrikli otomobil satıldığını bizlere gösteriyor. Usta, E-Garaj olarak bu satışlardaki paylarının yüzde 10 olduğunu da ifade etti. Usta ülkemizde bugün itibariyle yollardaki elektrikli otomobil sayısının 5 bin adet olduğunu ifade ederek elektrikli araçlara ilginin her geçen gün arttığını da dile getirdi. Talebin İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya'da yoğunlaştığını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Advertisement