Volkswagen, Otonom Teknolojiler İçin Huawei İle El Sıkışabilir

Volkswagen, Otonom Teknolojiler İçin Huawei İle El Sıkışabilir

Almanya'dan tarafından geşen haberlere baktığımız zaman Wolfsburg menşeli üretici, Huawei'nin otonom sürüş teknolojileri kanadını satın alma konusunda oldukça ciddi. Aynı haberlere baktığımız zaman Volkswagen ve Huawei yetkilileri konu hakkında görüşüyor.

Otonom araçlar için şimdiden geleceğimizin büyük bir parçası diyebiliriz. Günümüzde pek çok üretici sürücüsüz otomobiller için kolları sıvamış gibi görünüyor. Birçok firma ise 3. seviye otonom sürüşe hiç olmadığı kadar yakın. Pek çok markanın üzerinde çalıştığı bu teknoloji, araçlarımızın kendi kendini kullanmasına imkân sağlayan bir teknoloji olacak. Sektörün öncülerinden olmak isteyen Volkswagen Grubu da bu konuda önemli bir adım için hazırlanıyor.

Almanya'dan tarafından geşen haberlere baktığımız zaman Wolfsburg menşeli üretici, Huawei'nin otonom sürüş teknolojileri kanadını satın alma konusunda oldukça ciddi. Aynı haberlere baktığımız zaman Volkswagen ve Huawei yetkilileri konu hakkında bir görüşme içinde.

Bu haberlerin detaylarına baktığımız zaman Volkswagen, henüz tam anlamda profesyonel olamadığı bazı sistemlere ulaşmayı da amaçlıyor. Hatta sırf bu yüzden bile kesenin ağzını açmaya hazır Alman otomotiv devi. Huawei'nin de konuya sıcak baktığı fakat önemli şartları olduğu da gelen bilgiler arasında.

Huawei'nin iddialarına göre teknoloji markası 2025 yılında sürücüsüz otomobil sistemlerine ulaşacak. Markanın otonom sürüş teknolojileri kanadı yöneticisi Wang Jun, bu başarının kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini de belirtiyor.

Volkswagen tarafından henüz konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi. Öte yandan Volkswagen CEO'su Herbert Diess'ın 25 yıl içerisinde trafiğin otonom otomobillerle dolacağına inandığını belirtelim. Hatta Diess, Volkswagen'in bir sonraki adımda bu teknolojilere odaklanması gerektiğini de kamuoyu ile paylaşıyor.

Volskwagen ve Huawei arasında görüşmeler sürüyor. Konunun takipçisi olacağız. Bu iki global şirket bakalım bizlere neler sunacak. Bekleyip göreceğiz.