Volvo Yeni Elektrikli Amiral Gemisi EX90’ı Duyurdu

Volvo Yeni Elektrikli Amiral Gemisi EX90’ı Duyurdu

​​​​​​​Volvo’nun popüler modeli Volvo XC90 SUV’u temel alan, en yeni elektrikli otomobilinin adı EX90 olarak açıklandı. Elektrikli SUV olarak karşımıza çıkan EX90, Volvo’nun yeni SPA2 platformunun üzerine ilk oturan yeni amiral gemisi olacağını söyleyelim

Volvo’nun popüler modeli Volvo XC90 SUV’u temel alan, en yeni elektrikli otomobilinin adı EX90 olarak açıklandı. Elektrikli SUV olarak karşımıza çıkan EX90, Volvo’nun yeni SPA2 platformunun üzerine ilk oturan yeni amiral gemisi olacağını söyleyelim. Ayrıca araç daha önce hiçbir üretim aracında görülmemiş güvenlik teknolojileri ile gelecek.

EX90, Volvo’nun 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olma yolunda hedefine ilerlerken önemli bir model olacak. Volvo’nun 2025 yılından itibaren yılda 600.000 saf elektrikli otomobil satma hedefinde de EX90 önemli bir rol oynayacak.

Bu arada XC90’ın halefi EX90, Volvo’nun yeni SPA2 platformunu kullanacak. Mevcut otomobilin mimarisinin bu gelişmiş versiyonu, bir dizi yanma ve saf elektrikli güç aktarma organlarını kullanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volvo, son teknoloji güvenlik sistemlerinin yeni EX90‘ın temelini oluşturacağını ifade etti. Standart olarak kullanıcılara sunulan ve gelecekteki diğer Volvo modelleri için nelerin mevcut olacağını bizlere gösteriyor. Otomobilin hem dışında hem de içinde bir koruyucu kalkan barındırıyor ve sürücünün dikkati dağıldığında, yorulduğunda veya arabaya bindiğinde sürücüye yardım sağlamak için radar ve kameraları kullanıyor.