Yeni Ford E-Tourneo Custom Tanıtımı Gerçekleştirildi

Yeni Ford E-Tourneo Custom Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Ford, Türkiye'de üretimi yapılacak olan yeni E-Tourneo Custom ticari aracının tanıtımını gerçekleştirdi. Araç, pek çok yeni özellik ile karşımıza çıkıyor.

Ford, Türkiye'de üretimi yapılacak olan yeni E-Tourneo Custom ticari aracının tanıtımını gerçekleştirdi. Araç, pek çok yeni özellik ile karşımıza çıkıyor.

Ford Otosan, Türkiye’de elektrikli Ford E-Transit’in üretimine başlamıştı. Bugün ise yepyeni bir modelin daha üretimi için karşımıza çıktı. Kocaeli’de bulunan Ford Otosan’ın tesislerinde üretimi yapılacak olan yeni E-Tourneo Custom modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Ford E-Tourneo Custom, 74 kWh kapasiteye sahip batarya ile yollara çıkacak. Araçta 160 kW elektrikli motor yer alıyor. Bu motor sayesinde araç, toplam 370 kilometre menzil sunuyor.  Ayrıca araç, 2.000 kilogram maksimum çekme kapasitesine sahip olacak. Aracın 74 kWh bataryası 41 dakikada yüzde 15’ten yüzde 80’e şarj oluyor.

Araç, van, kombi, kombi van ve minibüs gövde yapılarıyla satışa çıkarılacak. Araçta otomatik elektrikli kayar kapılar, B&O ses sistemi, eğimi ayarlanabilir direksiyon ve panaromik cam tavan gibi özellikler bulunuyor.

Aracın dış tasarımında elektrikli araçlarda sık sık gördüğümüz iki boyutlu ızgara yer alıyor. Aracın ön kısmında boydan boya uzanan LED ışıklar yer alırken arka kısmında ise modern görünüme sahip LED lambalar bulunuyor.

Aracın iç kısmında alışkın olmadığımız bir direksiyon yer alıyor. Bu direksiyon, yalnızca tasarımıyla yönünden değil, işleviyle de farklılık gösteriyor. Eğimi ayarlanarak dikey pozisyona getirilebilen direksiyon, üzerine herhangi bir şeyin konulmasıyla da bir standa dönüşebilen biri yapıya sahip.

Türkiye de üretimi gerçekleştirilecek olan E-Tourneo Custom henüz ülkemizde satışa sunulmayacak. 2024 yılında Avrupa pazarında satışa sunulacak model Ford Pro bünyesinde yer alıyor.