Ford, Focus'un Üretimini 2025 Yılında Sonlandıracak

Ford, Focus'un Üretimini 2025 Yılında Sonlandıracak

​​​​​​​Ford 4 Nisan'da Mondeo'yu beş nesil ve otuz yıllık sürekli üretimin ardından üretimini durdurmuştu.

Ford 4 Nisan'da Mondeo'yu beş nesil ve otuz yıllık sürekli üretimin ardından üretimini durdurmuştu. Automobilwoche'un 29 Ağustos'tan sonra Ford’un otomobil üretiminin büyük oranda düşeceğini açıklamasından sonra, üretimi sonlanacak bir otomobilin daha haberi geldi. Gelen haberlere göre, Ford, Focus'un üretimi 2025 yılında sona erdirecek.

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, yaptığı açıklama ile Focus'un planlı bir şekilde üretiminin sonlanacağını söyledi. Ford’un, Focus üretimini durduracağını açıklamasından sonra Almanya'daki Saarlouis fabrikasının geleceği merak konusu oldu.

Stuart Rowley, "Diğer üreticilere satmak da dahil olmak üzere, Saarlouis'te araç üretimi için başka alternatif fırsatlar arıyoruz. Planlama döngümüzde ise Saarlouis'e giden ek bir modelimiz yok." ifadelerini kullandı.

Focus'un üretiminin sonlanmasında en büyük etmenlerden birinin de yeni Focus alacakların bekleme süresinin 1 yılı geçmesi olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer etmen ise Ukrayna'da yapılan SYNC4 bilgi-eğlence sisteminin gecikmesinden kaynaklanması diyebiliriz. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle parçaların teslimatında gecikmeye neden oldu.

Advertisement