Japon Üretici Subaru, 2024 BRZ Modelini Tanıttı

Japon Üretici Subaru, 2024 BRZ Modelini Tanıttı

Japon üretici Subaru, yeni BRZ modelini İtalya'da tanıttı. Şimdi bu yeni modeli daha yakından inceleyelim.

Subaru, yeni yıl için BRZ modeline özel bir hamle yaptı. 2024 yılı için sadece 60 adet üretilecek olan bu sınırlı modele Touge adı verildi. Bu otomobilin tasarımı ve dinamik yapısın da olması spor otomobil severlerin ilgi çekmektedir.

Bu özel versiyon, geçtiğimiz ay Japonya'da tanıtıldı ancak Avrupa'daki sıkı emisyon düzenlemeleri nedeniyle bu aracın Avrupa sınırlarında kullanımı kısıtlanmış durumda. Ayrıca Temmuz ayında Amerika’da tanıtılan BRZ tS'den sonra BRZ STI Sport modellerinin gelmesi bekleniyor.

Dış tasarım

Otomobil, dikkat çekici bir mavi gövde rengi ile geliyor. OZ Racing tarafından üretilen 18 inç Ultraleggera Race Gold jantlar, aracın gövde rengini daha da vurguluyor. Ön tampon, arka tampon ve yan etek kısımlarındaki siyah detaylar, araca sportif bir görünüm kazandırıyor.

Motor ünitesi

Subaru BRZ Touge, kaputunun altında 231 beygir gücü ve 250 Nm tork üretebilen bir atmosferik benzinli motor bulunduruyor. Bu motorun yakıt tüketimi 2,4 litre olarak belirtiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulacak modelin de ise 228 beygir gücü ve 250 Nm tork bulunacak.

Fiyat

Subaru BRZ, fiyat aralığı şu şekilde 49 bin Euro veya 52 bin 200 dolar civarı olacak.

Advertisement