Yeni AMG GT63 Teknolojik ve Tasarımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni AMG GT63 Teknolojik ve Tasarımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mercedes-Benz, 2024 yılına ilk adımlarını atmaya başladı.

Bu adımlardan biri AMG serisinde bulunan GT63 S E Performance Coupe modeli ile birlikte oldu. Araca birkaç parça yenilikle beraberinde araç yeni bir gövde rengine kavuştu ve bu yeni model şu anda Avrupa pazarı içerisindeki müşterilere sundu.

Mercedes-Benz'in yeni rengi olan Opalite Metallic artık müşteriler tarafından GT63 modelinde tercih edilebilecek.

AMG GT Hakkında Detaylar

Makyajlanan GT modeli, yeni tasarımını AMG GT Coupe'de sergiliyor. Ön tamponun panjur kısmı küçültülmüş, eski modelde tamponun sağında ve solunda bulunan hava kanalları yatay konumda iken bu yenilenmiş modelde dikey hale getirilmiş, bu da daha sade bir görünüm oluşturmuş.

Araç kokpitinin içinde az farklılık yapılmış, bu değişiklikler arasında elektrikli sunroof eklenmiş ve arka koltukların arasındaki kablosuz şarj alanı standart donanıma dahil edilmiş. Ayrıca, bu yeni modelle birlikte son sürüm MBUX MultiMedia sistemi de müşterilere kullanıma çıkıyor.

Yenilenen AMG GT modelinin Teknik özellikleri

Kaputun altında bulunan motorla ilgili olarak, yeni modelin eski modelle aynı motor ünitesine sahip olduğunu görüyoruz. Bu otomobil, çift turbolu 4 litrelik bir tüketime sahip iken Bununla birlikte, 842 beygir güç ve 1400 Nm tork üretebilen bir V8 motora sahiptir. Otomobilde şarj edilebilir bir hibrit sistemi bulunuyor ve bu sistem, AMG Speedshift MCT 9G isimli 9 ileri vitese sahip şanzıman ile birleştirilmiştir. Bu şanzımanın özelliği ise aynı anda dört tekerleğe birden güç iletebilme yeteneğine sahip olmasıdır.

Advertisement